Behandling

Hur går en behandling till?

En behandling i Rosenmetoden tar ca 50 min. Du ligger i underkläderna på en behandlingsbänk, med filt över de delar av kroppen som inte behandlas. Vanligtvis behandlas först baksidan och sedan framsidan av kroppen.

Jag börjar med att känna igenom kroppen medan du har filten på dig så att du kan landa på bänken och vänja dig vid situationen. Jag lägger märke till hur kroppen svarar på beröringen och stannar på platser där det finns ett ”ja”, där kroppen är redo att öppna upp. Du får då en möjlighet att lyssna på dig själv från insidan.

Min intention är att möta dig här och nu. Det sker genom den kontakt som uppstår i mötet mellan mina händer och din kropp och genom den dialog som tar plats mellan oss – verbalt och ickeverbalt. Kroppen ”pratar” genom subtila skiftningar i muskelspänningar, hudrodnad, andningens rörelse.

Behandlingen växlar mellan tystnad och dialog, ibland speglar jag med ord hur kroppen är formad, vad den uttrycker och hur den är spänd samt vad spänningen kan tänkas stå för. Ibland ställer jag frågor till dig och du väljer själv om du vill svara eller inte, kroppen svarar även utan ord, men ibland kan dina ord vara nycklar som leder behandlingen vidare.

Det är kroppen som visar vägen och varken terapeut eller klient vet vad som ska komma, det handlar för det mesta om sådant du glömt eller gömt undan. Därför är kroppen huvudperson i behandlingen och den visar vägen, vad som är sant och inte. Det är en gemensam upptäcktsfärd där det inte går att pressa på, utan bara att uppmärksamma och tillåta det som är just nu att vara just så. Kroppen släpper sina spänningar när den är redo och stunden inne.

Praktisk info

Behandlingen tar ca 50 min. Räkna med att besöket tar 1 timma från att du kommer tills att du går. Första gången du kommer på behandling kan du räkna med en kvart extra, då vi kanske vill ha en liten stund att prata innan behandlingen börjar.

Rosenterapeuten har tysthetslöfte. Det som kommer upp under en behandling stannar mellan klient och rosenterapeut.

Rosenmetoden är godkänd som skattefri personalförmån av Skatteverket (även kallat friskvårdsbidrag). Tala med din arbetsgivare.

Hur ofta ska jag gå?

Det finns inget antal rekommenderade behandlingar för Rosenmetoden, en del väljer att gå en gång medan andra går regelbundet under ett antal år.

Två veckor mellan behandlingarna är en bra riktlinje, då processen kan fortsätta en tid efter en behandling.